Vinkki viitoset koululaisten kesään 31-35/55

Vinkki 35/55: Sanasokkelot

Tulosta Tukiopen sivuilta ilmainen sanasokkelo, jossa on samalla kivoja väritettäviä kuvia mukana. Kuinka nopeasti löydät sanat? Aika – alkaa – nyt!

Kun olette saaneet nämä ratkaistua, kokeilkaa tehdä omat sanasokkelot, jotka annatte toisillenne ratkaistavaksi. Sanasokkeloihin saa lisähaastetta piilottamalla sanoja myös vinottain ja takaperin.

askartelu | lukeminen | kirjoittaminen

Vinkki 34/55: Vaahtokarkkeja avotulella, nam!

Ei haittaa kolea sää, kun saa avotulen äärellä grillata vaahtokarkkeja. Päältä rapeat ja sisältä sulaneet vaahtokarkit ovat super herkullisia. Jos lapsesi tykkää hattarasta, hän todennäköisesti rakastaa näitä. Oletteko maistaneet?

Vaahtokarkkien grillaamiseen ei suurta tulta tarvita, mutta onhan oikeassa retkinuotiossa oma tunnelmansa. Sopivia nuotiopaikkoja löytyy esimerkiksi täältä tulikartta.fi-sivustolta.

Lähtekää yhdessä retkelle uuteen kohteeseen ja pääsette samalla pienelle seikkailulle. Perillä saatte nauttia herkullisista retkieväistä ja avotulen rätinästä.

kesäherkut | ulkoilu | retki

Vinkki 33/55: Löydätkö sammakon?

Kesälomalla moni viettää aikaa veden äärellä, mutta aina ei uinti innosta tai onnistu. Silloin voi tutkailla, mitä kaikkia eliöitä vedessä ja sen ympäristössä liikkuu.

Vedessä voi nähdä kaloja, ainakin kalanpoikasia ja sammakko saattaa yhtäkkiä kurkata kiven kolosta. Monet hyönteiset ja linnutkin viihtyvät kosteissa paikoissa. Rannan kaislikossa saattaa lintu myös pesiä, ethän mene liian lähelle.

Tässä haaste: Kuinka nopeasti löydät viisi erilaista eliötä vesistön ääreltä? Entä löydätkö peräti kymmenen?

ulkoilu | luonto | haaste

Vinkki 32/55: Kaarnalaivoja

Purjeet ylös ja vesille! Onko perinteisempää puuhaa veden äärellä kuin kaarnalaivojen tekeminen ja niiden uittaminen? Tähän puuhaan osallistuu ilomielin aikuinenkin.

Sopivia rakennusmateriaaleja löytyy luonnonrannoilta runsaasti. Täällä Suomessahan tällaista luksusta riittää, onhan tämä tuhansien järvien maa.

Saattaa löytyä sopiva rantapaikka vaikka juurikin sen mahdottoman pitkän ajomatkan varrelta. Tässä siis oiva taukoaktiviteetti, jos satutte vesistöjen lähellä liikkumaan.

luonto | ulkoilu | askartelu

Vinkki 31/55: Ollaanko jo perillä?

Onko edessä pitkä ajomatka? Kun ruutuaika on täynnä, alkavat kouluikäisetkin tiuhaan tahtiin kysellä, ollaanko jo perillä.

Tähän löytyy hyvä apu Yhteishyvän Pelit ja leikit pitkälle automatkalle -jutusta, johon on listattu erinomaisia kouluikäisille sopivia peli-ideoita.Näiden pelien kanssa tulee samalla puolivahingossa harjoiteltua suomen kielen ja matematiikan taitoja 😉

Esimerkiksi hauskojen lauseiden muodostaminen autojen rekisterien kirjaimista tai tietyssä ajassa vastaan tulevien autojen lukumäärän arviointi ja laskeminen. Kaikesta tietysti annetaan pisteet, joten apukuskin paikalla pääsee kirjurin hommiin.

automatka | kisailu

Seuraa Tukiopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.