Pääsiäisaskartelua

Teksti sisältää affiliate-linkkejä

Askartelu kehittää hienomotorisia taitoja, silmän ja käden yhteistyötä sekä hahmottamista. Näitä taitoja tarvitaan niin arkisissa puuhissa kuin koulutyössäkin. Tämä pääsiäiseen sopiva pupuaskartelu on helppo toteuttaa ja palkitsee tekijänsä kivalla pääsiäiskoristeella. Ruohikossa hyppivien pupujen askartelu sopii avustettuna taaperoikäisillekin.

 

Tässä ohje pupujen tekoon

1. Tarvitset vihreän A4-kokoisen kopiopaperin tai kartongin.
2. Taita paperi pituussuunnassa tarkasti keskeltä puoliksi. Aseta ensin kulmat kohdakkain ja taita, kuten kuvassa.
3. Leikkaa taitteeseen kolmioita. Varmista, että kolmioiden väliin jää ehjää paperia. Tässä täytyy olla erityisen tarkkana! Jos kolmiot leikataan liian tiheään, paperi ei enää pysy koossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leikattavat kolmiot voi tarvittaessa piirtää taitteeseen valmiiksi, lapsen iän ja taitotason mukaan. Esimerkiksi ekaluokkalainen saattaa vielä tarvita apua kolmioiden sopivan leikkaustiheyden löytämisen kanssa. Jos kolmioiden piirtäminen ja leikkaaminen on hankalaa, lapsi voi tehdä taitteeseen lyhyitä kohtisuoria leikkauksia.

 

 

 

4. Taita seuraavaksi paperi puoliksi pituussuunnassa kuvan mukaan yhden puolikkaan osalta. Paperissa on nyt kaksi taitosta.

 

5. Tee pienemmän taitteen yläpuolelle rivi pupuja. Käytä tähän valkoista sormiväriä/askartelumaalia. Paina pupujen vartalot peukalolla. Tee pupuille jalat ja korvat vanupuikolla maalia levittäen.

 

6. Lisää pupuille söpöt töpöhännät pieniä vanupalloja pyörittelemällä. Tähän voi käyttää vanulappuja, jolloin töpöhännästä ei tule liian suurta.

 

7. Jos olet nopea, voit laittaa töpöhännät paikoilleen märkään maaliin ja ne kuivuvat kiinni ilman liimaa. Jos maali on kuivunut, laita pisara liimaa ja aseta vanupallo päälle.

 

8. Kun maali on kuivunut ja töpöhännät pysyvät paikoillaan, taita paperi vielä toiselta puolelta pitkittäin (ks. kohta 4). Aseta taitokset kolmioksi, kuten kuvassa. Tarvittaessa liimaa pohjataitos yhteen.

 

9. Ruohikossa hyppelevät pääsiäispuput ovat valmiita!

 

Isompien koululaisten kanssa voi lisätä ruohikon toiselle puolelle pupujen etupuolen vastaavasti, mutta ilman häntää. Maalin kuivuttua pupuille voi piirtää silmät ja nenän. Näin puput näkyvät molempiin suuntiin ja koriste on kiva asettaa vaikka ikkunalle tai pääsiäiskattaukseen.

 

Tämä koriste pysyy tukevasti pystyssä myös kopiopaperista valmistettuna, koska kolmion pohjalla on paperi kaksinkertaisena.

Seuraa Tukiopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.