Vinkki viitoset koululaisten kesään 11-15/55

Ei oo mitään tekemistä… Ei kiinnosta… Ihan sama… Kuulostaako tutulta?

Toivottavasti näistä kesäloman vinkki viitosista on iloa myös teille! Tulossa on peräti 55 vinkki viitosta kesäpuuhaksi, joten pysy kuulolla!

 

Vinkki 15/55: Kesälukemista

Koska kävitte viimeksi kirjastossa? Onhan koululaisella oma kirjastokortti? Onko hankala keksiä, mitä lukisi? Monissa kirjastoissa henkilökunnasta löytyy myös lasten ja nuorten kirjavinkkari. Heiltä kannattaa kysellä vinkkejä kesälomalukemistoon.

Pelkästään hyllyjen välissä seikkailu ja kirjojen tutkiminen voi auttaa kiinnostavan kirjan löytämisessä. Lasten- ja nuorten tietokirjat ovat myös mainiota luettavaa, jos kertomakirjallisuus ei koululaista innosta.

Lasten mielestä kirjastossa parasta on se, että voit lainata vaikka 20 kirjaa ihan ilmaiseksi. Ei tarvitse mankua vanhempaa ostamaan, kun sen voi lainata tuosta vain ja ikiomalla kirjastokortilla tietysti!

 lukeminen | kirjasto

Vinkki 14/55: Ikioma saippualeivos

Itse tehdyt saippuat ovat kauniita kuin leivokset. Silikonimuoteilla ja sulatettavilla saippuamassoilla valmistus on todella helppoa ja nopeaa. Lisää sulan massan joukkoon vain haluamasi tuoksu ja värit.

Näihin saippuoihin raastimme appelsiininkuorta, josta tuli kivan ulkonäön lisäksi väri saippuoihin. Varsin luonnonmukaista siis. Tuoksuksi valitsimme luonnonmukaista linjaa noudattaen eteerisen appelsiiniöljyn.

Näihin saippualeivoksiin sulatimme kattilassa valkoista Marseille-saippuaa, joka oli melko työlästä puuhaa, sillä joukkoon oli lisättävä vettä vähän väliä. Toiseen kerrokseen käytimme askarteluliikkeestä hankittua saippuamassaa, joka suli todella nopeasti ja oli helppoa työstää kaikin puolin. Sulaneet massat kaadoimme kerroksittain silikonisiin leivontavuokiin.

Hienosti onnistunut lopputulos näkyy kuvassa.

luonto | ulkoilu | retki

Vinkki 13/55: Melontaretki

Oletteko kokeilleet melomista? Hauskaa ja helppoa puuhaa, jota pääsee kokeilemaan monella paikkakunnalla edullisesti vuokravälineillä. Välineiden vuokraajat yleensä opastavat aloittelijan alkuun ja tyynellä säällä melomisen perusniksit oppii kyllä nopeasti aivan ummikkokin. Alussa aikuisen on hyvä olla kajakin tai kanootin toisena melojana.

Google-haulla esim. ”kanoottivuokraus” löytyy vuokraavia tahoja ja Suomen melonta- ja soutuliiton sivuilta löytyy monenlaista tietoa.

kesäherkut | haaste | maailma

Vinkki 12/55: Parkour-metsä

Metsä on mainio paikka kokeilla erilaisia hyppy- ja kiipeilytemppuja. Lähtekää metsäretkelle ja tehkää sinne oma parkour-rata. Metsästä löytyy aina sopivia esteitä ylitettäväksi, kuten tämä kaatunut puu. Mukaan ei tarvita kuin vesipullo ja sopivat ulkoiluvarusteet. Lisäintoa temppuiluun tuo niiden taltioiminen videolle. Myös ajanotto ja hyppyjen mittaaminen toimivat hyvin lisäinnostajina.

luonto | ulkoilu | metsä

Vinkki 11/55: Kuinka monta porrasta?

Etsikää lähialueen pisimmät portaat ja järjestäkää arvauskisa. Kuka arvaa lähimmäksi porrasaskelmien lukumäärän?

Pienet kisat ja visat innostavat koululaisia osallistumaan ja tietenkin jokin pieni palkinto lisää intoa.

Askelmien lukumäärän arvailuun ja niiden laskemiseen voi samalla yhdistää ajan arvioimisen. Kuinka kauan kestää kiivetä portaat? Onnistuuko joku kiipeämään portaat tasan kolmessa minuutissa? Ei tarvitsekaan siis olla nopein, vaan pitääkin arvioida käyttämäänsä aikaa.

liikunta | ulkoilu | kisailu

Seuraa Tukiopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.