Vinkki viitoset koululaisten kesään 16-20/55

Ei oo mitään tekemistä… Ei kiinnosta… Ihan sama… Kuulostaako tutulta?

Älä turhaan menetä hermojasi, vaan poimi täältä parhat vinkit koululaisten kesäpuuhaksi. Tulossa on peräti 55 vinkki viitosta kesään, joten pysy kuulolla!

 
 

Vinkki 20/55: Pysyykö ehjänä?

Tämä on kisa! Mutta maltti on valttia. Keksikää erilaisia ratoja, joiden läpi on kuljettava siten, että vesi-ilmapallo pysyy ehjänä loppuun asti. 

Esimerkiksi vesi-ilmapallon kuljetus ruokalusikan kyydissä kiemurtelevan radan läpi ei olekaan ihan helppo juttu. Seuraava kierros vesi-ilmapallo polvien välissä, sitten kainalossa ja mitä ikinä keksittekään! Varmasti hauskaa koko porukalle 🙂

 liikunta | ulkoilu | kisa

Vinkki 19/55: Piparkakkumuotit esiin

Siellä ne kaapin perällä odottavat joulua, nimittäin piparkkakkumuotit. Ostakaa iso vesimeloni, viipaloikaa se ja kaivakaa piparimuotit esiin.

Tuleepa kivan näköistä ja terveellistä syötävää välipalapöytään! Näitä osaavat lapset tehdä näppärästi itse, kunhan aikuinen ensin viipaloi melonin.

kesäherkut | askartelu

Vinkki 18/55: Se lentää!

Järjestäkää paperilennokkikisa ulkona. Jokainen taittelee oman lennokin, koristelee ja nimeää lennokkinsa. Lennokkien lähtöpaikkana paras olisi joki muuta ympäristöä korkempi kohta, vaikka pieni kumpare. Sitten vain lennokit ilmaan ja mitta esiin. Mikä on uusi ennätystulos? Lensikö joku lennokki peräti kymmenen metriä?

ulkoilu | askartelu| kisa

Vinkki 17/55: Aarteita etsimässä

Onko kaapeissa turhaa tavaraa? Kootkaa yhdessä lasten kanssa kotoa esineitä, joita ette enää käytä ja viekää ne paikkakuntanne kierrätyskeskukseen. Kun viette itselle turhat pois, saatatte löytää kierrätysmyymälästä tilalle oikean aarteen, sellaisen esineen, jota muilla ei ole. Kierrätysmyymälä on todellinen tuunaajan aarreaitta 🙂

kierrätys | retki

Vinkki 16/55: Omatekoiset mehujäät

Mikäs sen parempaa, kuin jääkylmä, ihanan raikas mehujää kuumana kesäpäivänä! Ja mikä parasta, näitä voi valmistaa itse vaikkapa terveellisistä marjoista.

Mehujäämuotteja voit ostaa edullisesti isommista marketeista tai vaikka Ikeasta. Sitten vain kokeilemaan erilaisia versioita! Hedelmäsoseita, jogurttia, mehua ja marjoja. Monenlaisia mehujääreseptejä löytyy google-haulla, mutta kenties hauskinta olisi lähteä rohkeasti itse kokeilemaan.

Helppoa ja hauskaa puuhaa keittiössä!

kesäherkut | askartelu

Seuraa Tukiopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.