Vinkki viitoset koululaisten kesään 26-30/55

Ei oo mitään tekemistä… Ei kiinnosta… Ihan sama… Kuulostaako tutulta? Tästä juttusarjasta löydät kivaa kesätekemistä koululaisille. Toivottavasti näistä kesäloman vinkki viitosista on iloa myös teille! Tulossa on peräti 55 vinkki viitosta kesäpuuhaksi, joten pysy kuulolla!

Vinkki 30/55: Suppailu! Joko kokeilit?

Isommat koululaiset ainakin uskaltautuvat kokeilemaan SUP-lautailua. Tämä on kivaa ja sopivasti haastavaa tekemistä lämpimänä kesäpäivänä. Uimataito ja pelastusliivit ovat ne tärkeimmät lisävarusteet!

SUP-lautoja saa vuokrattua monesta paikasta. Google-haulla ”suppailu” ja ”oma paikkakunta” löytyi vuokrauspisteitä helposti ainakin suurimmista kaupungeista.

Koko perhe kokeilemaan!

ulkoilu | vesillä | liikunta

 

Vinkki 29/55: Oma kruunu kukista

Kesällä luonto on ihanan vehreä ja monenlaisia kukkia löytyy niityiltä ja teiden varsilta. Kukkia voi poimia maljakkoon, mutta onhan tällainen seppele upea. Sehän on kuin kruunu!

Osaatko tehdä kukkaseppeleen?  Ohje seppeleen tekoon löytyy Me naiset -lehden sivuilta

luonto | ulkoilu | askartelu

Vinkki 28/55: Mansikoita poimimaan

Joko teillä on kesä säilötty pakastimeen talven varalle? Tietävätkö lapsesi, mistä mansikat tulevat? Lähtekää yhdessä mansikkatilalle marjoja poimimaan! Ensin kannattaa toki varmistaa, että tilalla onnistuu myös itsepoiminta ja marjoja on saatavilla.

Marjojen poimiminen yhdessä on mukavaa, kunhan ette aseta liian suurta tavoitetta poimittavan kilomäärän suhteen. Toki tähän voi poimintaretkeen on hauska keksiä erilaisia haasteita:

Kuka löytää isoimman mansikan? Kuka arvaa lähimmäksi mansikan painon/koon? (Tarkistakaa kotona.) Kuka saa kipponsa ensimmäisenä täyteen?

Mansikkapellolla ”työskentely” on monin tavoin opettavainen kokemus. Palkaksi tästä puuhasta saa tietysti mansikoita ja poimimisen myötä lapset oppivat monta asiaa mansikoiden viljelystä. Onhan siinä tekemistä, mutta mukavaa puuhaa rennolla asenteella ja samalla saa popsia kesäherkkuja suuhunsa.

kesäherkut | haaste | ulkoilu

Vinkki 27/55: Mustikkapiirakkaa ja muffineja!

Tykkäävätkö koululaiset mustikkapiirakasta? Entäs mustikkamuffineista? Lähetä koululaiset lähimetsään pienten kippojen kanssa piirakkamarjoja keräämään. Kun marjat on kerätty, leivotaan piirakka ja herkutellaan yhdessä. Pienet kipot täyttyvät riittävän nopeasti, jotta mielenkiinto poimimiseen säilyy ja työn tulos on nähtävissä ilman ylitsepääsemätöntä turhautumista.

Mustikkapiirakka maistuu lasten mielestä erityisen hyvältä, kun siihen käytetään itse kerättyjä marjoja, nam!

luonto | leipominen | kesäherkut

Vinkki 26/55: Museoretki

Suomessa on museoita ja museoalueita vaikka kuinka paljon ja lukemattomista eri aiheista. Löytyy esimerkiksi lelumuseo, vakoilumuseo, käsityöläismuseo sekä linnoja ympäristöineen.

Monissa museoissa on erityisesti huomioitu lapset ja koululaiset järjestämällä tehtäväratoja ja arvoituksia museokierroksen aikana selvitettäväksi. Museoiden pääsymaksut ovat yleensä hyvin kohtuullisia ja kaikille riittää nähtävää.

Tämä kuva on Louhisaaren kartanosta, jossa oli paljon katseltavaa ja opastuskierros kiehtoi niin kouluikäisiä kuin aikuisiakin. Marsalkka Mannerheimin kehto ja kuumat hiilet sängyn lämmittäjänä jäivät erityisesti mieleen.

retki | historia | kulttuuri

Seuraa Tukiopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.