Vinkki viitoset koululaisten kesään 36-45/55

Vinkki 45/55: Taidetta iholla

Vau, mikä käärme! Hankkikaa kasvomaalit ja tehkää taidetta iholle. Kouluikäiset eivät kenties kasvomaalauksista enää innostu, mutta koko käsivarren kokoinen maalaus onkin tosi hieno. Kesällä kuljetaan lyhythihaisissa paidoissa, joten käsivarren koristelu onnistuu mainiosti.

Kuvan käärme on maalattu UV-valossa loistavilla maaleilla, mutta aivan tavallisilla kasvomaaleilla saa näyttäviä teoksia aikaan.

askartelu | maalaus

Vinkki 44/55: Korttitaloja

Rakensitko lapsena korttitaloja? Ovatko omat lapsesi kokeilleet tätä puuhaa? Tämä korttitalojen pystyttäminen ei olekaan ihan helppo juttu, ainakaan ensikertalaiselle. Itse tykkään opettaa omasta lapsuudesta tuttuja puuhia seuraavalle sukupolvelle, sillä nämä aikoinaan kyllästymiseen asti tehdyt jutut ovat heille ihan uusia puuhia.

Vieläkö on aikuisella taito hyppysissä? Kuinka korkean korttitalon onnistut rakentamaan? Kenen talo pysyy pystyssä pisimpään? Kuinka monta korttia käytit talon rakentamiseen? Tästähän keksii vaikka minkälaisia kilpailuja!

askartelu | kisailu | pelit

Vinkki 43/55: Korttipelejä

Muistatko vielä korttipelit omasta lapsuudestasi? Nyt muistia virkistämään ja saat siirrettyä parhaat pelit seuraavalle sukupolvelle. Korttipelit ovat monelle koululaiselle aivan uusi juttu! Korttipeleissä harjoitellaan keskittymistä, laskutaitoa ja strateginen ajattelukin kehittyy. Mainiota puuhaa siis.

8- ja 10-vuotiaat innostuivat korttipeleistä kovasti, kun kuulivat, kuinka omat vanhemmat ja isovanhemmatkin olivat nuoruudessaan Mustaa Maijaa ja Kasia pelanneet. Tämän puuhan isovanhemmatkin taitavat ja saattavat päihittää nuoremman sukupolven.

Netti kiinni ja kortit esiin 😉

 pelit | askartelu

Vinkki 42/55: Salainen saippuakuplaliuoksen resepti

Saippuakuplat ovat kivoja, mutta valmis liuos loppuu pienistä purkeista aivan liian nopeasti. Oletteko kokeilleet valmistaa liuosta itse? Onko täydellinen resepti jo löytynyt?

Tehkää tästä koe ja kokeilkaa erilaisia seoksia. Kirjatkaa käyttämänne ainesosat ja mitat tarkasti ja pisteyttäkää eri seokset testaamalla niitä.

Pakolliset ainesosat ovat vesi ja tiskiaine, mutta jotkut kertovat lisäävänsä seokseen salaisia ainesosia. Mitä nuo aineet voisivat olla? Sokeria, perunajauhoa vai kenties etikkaa? Mitä kotoa löytyy?

askartelu | haaste

Vinkki 41/55: Hauskat varjokuvat

Varjokuvia on perinteisesti tehty käsin seinää vasten. Miltä kuulostaisi varjokuvat koko vartaloa hyödyntäen ulkona aurinkoisena kesäpäivänä?

Taatusti hauskaa puuhaa, jossa saa pelleillä ja hyödyntää puhelimen kameraa. Varjokuvia on kiva täydentää kuvan tapaan luonnosta löytyvillä koristeilla. Toki kuviin voi lisätä herkullisia yksityiskohtia myös puhelimen tai tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla.

Varjokuvia voi kokeilla tehdä myös isommalla porukalla! Onnistuisiko vaikka valtava dinosaurus ryhmävarjokuvana?

ulkoilu | puhelin

Vinkki 40/55: Kesäjuomaa

Juovatko lapset riittävästi? Valmistakaa yhdessä kesäboolia isoon astiaan ja tehkää jokaiselle oma nimikoitu muki persoonallisine koristeluineen.Koristeluun tarvitsette maalalarinteippiä ja tussin.

Tälläinen iso juoma-astia tyhjenee nopeasti, kun se on houkuttelevasti asetettu esille ja lapset ovat itse osallistuneet juomasekoituksen valmistamiseen. Booliin tarvitsette erilaisia mehutiivisteitä, hedelmiä tai marjoja ja tietysti vettä. Laimeakin mehu tekee hyvin kauppansa tällä tavoin.

kesäherkut | askartelu

Vinkki 39/55: Lapsi kuvaajana

Lapset ovat taitavia! 10-vuotias poikani otti minusta tämän kuvan Kolin huipulla. Hyvä kuva, eikö? Pyydä sinäkin lastasi toimimaan ammattilaiskuvaajana! Tästä tulee hyvä mieli molemmille, kun vuorotellen vaihdetaan osia.

Poika otti minusta ensin kuvan tässä ja sitten minä nappasin hänestä kuvan samassa huikeassa paikassa.

Tällaisista pienistä hetkistä jää upeat muistot kännykkäkameraan!

luonto | ulkoilu | retki

Vinkki 38/55: Tehdään sateenkaaria

Tiedätkö, miten sateenkaari syntyy? Helteisenä kesäpäivänä sateenkaaria on hauska tehdä ihan itse! Puutarhaletkusta vettä kohti aurinkoa ja kas, sateenkaari ilmestyy näkyviin.

Sateenkaari syntyy, kun valo kulkee vesipisaran läpi, taittuu ja hajoaa erivärisiksi valonsäteiksi.

haaste | maailma

Vinkki 37/55: Täydellinen lomalukujärjestys

Mitä kaikkea kuuluu täydelliseen kesälomaviikkoon? Tulosta täältä oma lukujärjestyspohja ja tee siitä lomajärjestys!

Koulun alkua varten voit tulostaa toisen pohjan.

askartelu | koulu

Vinkki 36/55: Hetki huippu-urheilijana

Mistä löytyy lähin urheilukenttä? Järjestäkää omat yleisurheilun mestaruuskisat! Tyhjällä kentällä on hauskaa oman porukan kanssa kokeilla eri lajien suorituspisteitä ja näissä omissa kisoissa tyyli on vapaa 🙂 Pitäkää siis hauskaa yhdessä, ilman suurempia suorituspaineita ja jokainen osallistuja tietysti palkitaan.

Jos kisailusta haluaa tehdä virallisempaa, aikaa voi ottaa vaikka kännykällä ja samalla voi kuvata myös maalikameravideon. Rullamitta ja pallot mukaan, niin saatte kivasti toimintaa myös kuulantyöntöpisteelle. Pituushyppyä varten riittää pelkkä rullamitta.

liikunta | ulkoilu

Seuraa Tukiopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.