Vinkki viitoset koululaisten kesään 1-5/55

Ei oo mitään tekemistä… Ei kiinnosta… Ihan sama… Kuulostaako tutulta?

Toivottavasti näistä kesäloman vinkki viitosista on iloa myös teille! Tulossa on peräti 55 vinkki viitosta kesäpuuhaksi, joten pysy kuulolla!

Vinkki 5/55: Pyöräretki jäätelöostoksille

Mikäs sen parempaa, kuin kylmä jäätelö kuumana kesäpäivänä! Valitkaa tällä kertaa vähän erilainen kiertotie jäätelökioskille tai kaupalle, ostakaa jäätelöt ja pysähtykää herkuttelemaan johonkin kivaan paikkaan kotimatkan varrella. Jos uusi reitti innosta riittävästi, ladatkaa puhelimiin ilmaiset sovellukset (esim. Sports Tracker), joilla mittaatte kunkin pyöräilijän matkan, keskinopeuden ja monta muuta asiaa. Näiden tuloksia on mielenkiintoista vertailla keskenään, sillä hajontaa tuloksissa on ainakin meillä ollut, vaikka olisimme yhdessä matkaa taittaneet.

kesäherkut | ulkoilu | puhelin

Vinkki 4/55: Tunnista nappaamasi ötökät

Katso ensin vinkki 1/55 alta.

Onnistuiko hyönteisten nappaaminen kuvaamalla? Seuraava vinkki liittyy tähän. Löysimme nimittäin sellaisen sovelluksen kuin iNaturalist. Sen avulla voi tunnistaa kuvaamansa hyönteiset! Sovellus on ilmainen ja ladattavissa sekä iOS-puhelimille että Androidia käyttäville, Toimii siis melkein kaikissa puhelimissa. Tulosten kieli on englanti, mutta se ei 8- ja 10-vuotiaita häirinnyt lainkaan. Sovelluksessa voi tunnistaa lajeja kuvaamalla niitä samalla tai puhelimen kuvagallerian kuvista.

luonto | ulkoilu | puhelin

Sovelluksen logo näyttää tältä. Lähde iNaturalist htps://www.inaturalist.org. Ladattu 6.6.2019.

Vinkki 3/55: Uskallatko maistaa?

Onko lapsesi joskus ihmetellyt kaupan eksoottisia piikikkäitä tai oudon muotoisia hedelmiä? Tehkää oma hedelmähaaste: Uskallatko maistaa?

Jokainen saa valita kaupasta yhden vieraan näköisen hedelmän, jota ei ole ennen maistanut. Selvittäkää ennen maistamista, mistä maailman kolkasta kukin hedelmä on Suomeen matkustanut ja minkälaisessa ympäristössä se on kasvanut. Aika ihmeellistä, vai mitä?

Sitten haasteosuuteen: jokainen maistaa palan kutakin hedelmää ja antaa pisteet ulkonäkö + maku + koostumus = hedelmän pisteet. Laskekaa kunkin hedelmän saaneet pisteet ja selvittäkää kisan voittaja. Ruman näköinen hedelmä voikin olla koostumukseltaan miellyttävä syödä ja maultaan herkullinen. Ethän siis tuomitse ulkokuoren perusteella 😉

kesäherkut | haaste | maailma

Vinkki 2/55: Eväsretki luontopolulle

Eväsretki luontopolulle. Avatkaa kotona karttasovellus, esim. Google Maps ja kirjoittakaa hakukenttään luontopolku. Näin pääsette kätevästi tutustumaan lähialueen kohdevaihtoehtoihin. Lähtekää yhdessä uuteen kohteeseen ja pääsette pienelle seikkailulle. Luontopolut ovat kivoja valmiiksi maastoon merkittyjä reittejä ja usein matkan varrelta löytyy mielenkiintoista nähtävää. Näille retkille koululaisille tuntuu toimivan eväät parhaana houkuttimena, joten niitä ei sovi unohtaa!

luonto | ulkoilu | retki

Vinkki 1/55: Nappaa ötökät!

Tämä on kisa! Nyt saa luvan kanssa käyttää puhelinta!  Kuinka monta erilaista hyönteistä pystyt nappaamaan talteen puhelimen kuvagalleriaan?

Tämä hämähäkki napattiin meidän terassilta, mutta eniten erilaisia hyönteisiä taitaa löytyä niityiltä ja metsistä. Niityille suosittelen pitkiä lahkeita, jos mahdolliset punkit huolestuttavat.

Saatteko napattua kymmenen erilaista hyönteistä? Tunnistatteko hyönteiset?

 luonto | ulkoilu | puhelin

Seuraa Tukiopea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.